Ανατολική Αττική

Αθλητισμός και ανάπτυξη

Αθλητισμός

Ο Δήμος Αθηναίων έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο αθλητικών εγκαταστάσεων που απλώνεται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για τη σωματική άσκηση και ψυχαγωγία αρκετών μικρών και μεγάλων κατοίκων της πόλης μας.

Ο αθλητισμός είναι ένας τομέας που μαζί με την σχολική παιδεία, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Οι επιδράσεις του αθλητισμού είναι σημαντικές για όλους και κυρίως για τα παιδιά. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο επίδρασης του αθλητισμού στα νεαρά άτομα, είναι η στήριξη που παρέχει η άσκηση στη φυσιολογική βιολογική ανάπτυξη. Η στήριξη της ανάπτυξης οδηγεί τα παιδιά στον υψηλό αθλητισμό και τις καλές επιδόσεις.

Δυστυχώς σημαντική εξάπλωση έχει η μάστιγα των ναρκωτικών. Με την ανάπτυξη του αθλητισμού στους δήμους, θα καταφέρει η τοπική κοινωνία να αποτρέψει τους νέους από άλλους λανθασμένους δρόμους «διασκέδασης» και ενασχόλησης που μόνο κακό μπορούν να αποφέρουν στον εαυτό τους, στην οικογένειά τους, στο κοινωνικό σύνολο.


Για τη στήριξη των αθλητικών εγκαταστάσεων, η Δήμος πέρα από τη δημιουργία τους, πρέπει να επιμεληθεί και τη συντήρηση αυτών των χώρων. Επισκευές, απεντομωσεις, καθαρισμοι κτιριων των επαγγελματικών εγκαταστάσεων καθώς και άλλα συνεργεία που εμπλέκονται στη συντήρηση ενός χώρου, θα πρέπει να ενταχθούν στα προγράμματα και να είναι σε ετοιμότητα.


Η ορθολογιστική προσέγγιση των αθλητικών ερεθισμάτων, δηλ. της άσκησης ή προπόνησης, δημιουργεί προϋποθέσεις ομαλής βιολογικής εξέλιξης και καλής αθλητικής απόδοσης. Απώτερος στόχος, ο αθλητισμός να συμβάλλει στη δομική και λειτουργική ανάπτυξη των παιδιών, παράλληλα με τη διαμόρφωση πνευματικών και ηθικών αξιών.